Skip to main content

För våra hyresgäster

Collegium Park äger, förvaltar och utvecklar centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i Göteborg, Falköping och Stockholm. Men merparten av beståndet ligger i Falköping.

Hej hyresgäst!
Här hittar du svaren på dina frågor.

För oss är det viktigt att du ska veta vad du kan förvänta dig av Collegium Park som hyresvärd, och vad vi förväntas av dig som hyresgäst. Här finns generell information för dig som hyresgäst och om våra fastigheter. Information hänförligt till en specifikt fastighet finns under ”Våra fastigheter”

“För att klara vårt uppdrag måste vi skapa värden i verksamheten. Det gör vi genom god förvaltning och utveckling av fastigheterna. Givetvis med hållbarhet i fokus.”

Collegium Park

Blanketter

Autogiro

Kommer snart.

Uppsägning

Kommer snart.

Beställ nyckel

Kommer snart.

Felanmälan

Jour

Vid brådskande ärenden på vardagar 16.00-07.00 eller helger kan du ringa journumret. Om du råkar ut för ett akut fel i din lägenhet, i fastigheten eller i lokalen du hyr av oss när vår Serviceanmälan är stängd, kan du kontakta jouren. Om det skulle det vara en allvarlig störning där någon är i fara, ringer du 112.

Vid kontakt uppger du namn, adress och telefonnummer. Redogör för det problem du uppfattar i fastigheten.

Skulle ditt ärende vara mindre akut kan du mejla din felanmälan till info@collegiumpark.com.

Ett brådskande ärende kan t.ex vara:

• Du har fått en vattenläcka / inget vatten, ej läckande kran
• Om hemmet är strömlöst
• Om du har tappat bort din nyckel (kostnad debiteras hyresgäst)
• Stopp i toalett

Kontaktinfo

Journummer – 0515-12430

Borttappad nyckel

Vid borttappad nyckel kontakta omgående info@collegiumpark.com
Vid borttappad nyckel skickas därefter en ny ut och debiteras med 700 kr som kommer på nästkommande faktura.

Störande grannar

Om du störs av ljud från grannen ska du först ringa på och tala vänligt med personen i fråga. Hjälper inte detta, eller om det är omöjligt att lokalisera varifrån störningarna kommer, kontakta info@collegiumpark.com.

Om störningen är allvarlig och akut ska du kontakta jouren.

In- och utflyttning

Hittat en lägenhet eller ett kontor jag är intresserad av

Vad roligt att du hittat en fastighet av intresse. Du kan antingen ringa till oss eller maila till info@collegiumpark.com med dina kontaktuppgifter så ringer vi upp.

Adressändring

Om du flyttar måste du göra en flyttanmälan i god tid före flytten. Flyttanmälan gör du hos Skatteverket. Det finns ingen automatisk ändring av din adress från folkbokföringen utan detta måste göras manuellt.

Besiktning innan utflyttning

I samband med din uppsägning kommer vi boka besiktning av din bostad eller fastighet. Om det finns skador i bostaden / fastigheten som du som hyresgäst själv orsakat och som inte räknas som normalt slitage, kan du komma att få betala för dessa.

Om du väljer att åtgärda skadorna själv innan avflyttning, ska en ny besiktning bokas av dig som hyresgäst för att få detta godkänt. Avflyttningsstädning ska alltid göras och godkänns av nästkommande hyresgäst. Bor du i ett studentrum besiktas rummet alltid på utflyttningsdagen.

Flyttstädning

I samband med din uppsägningsbekräftelse fick du en checklista för städningen. Följ denna noggrant. Den nya hyresgästen ska inte behöva börja städa. Om bostaden eller fastigheten inte är godkänt städad kommer vi att fakturera dig för en avflyttningsstädning.

Uppsägningstid

Uppsägningstiden är tre kalendermånader och gjord uppsägning kan inte ångras.

Exempel: Om du säger upp avtalet den 6 januari upphör kontraktet att gälla 30 april. Säger du upp avtalet den 31 januari så upphör även det att gälla den 30 april. Utflyttad ska du vara första vardagen månaden efter. Utflyttningen ska vara klar klockan 12.00, då ska bostaden vara tömt och städad och nycklarna tillbakalämnade.

Bilplats har alltid tre kalendermånaders uppsägningstid om det inte sägs upp i samband med att ditt bostadskontrakt sägs upp.

Tänk på att uppsägningen ska vara skriftlig. Vi återkommer sedan med en bekräftelse på din uppsägning.

Nycklar

Vid utflytt så kan nycklarna lämnas tillbaka på vårt kontor eller skickas i ett kuvert till samma adress. Har inte nycklarna anlänt inom 7 arbetsdagar från utflytt kommer du som hyresgäst bli debiterad med 700 kr / nyckel.

Vill du sälja?

Vi har som fokus att förvärva fastigheter
i Stockholm och Göteborg med omnejd.

Collegium Park.

Du är välkommen att kontakta oss med dina frågor.
Våra öppettider är måndag till fredag 08:00 – 16:30.

Kontakta oss

Adress
Odengatan 24 C
521 46 Falköping

©  collegiumpark.com 2024 | Powered by we are maven We Are Maven